διατροφή | Κεφαλονιά

Υποστήριξη για ΑΜΕΑ και Συμμόρφωση με οδηγίες W3C

 

Η ιστοσελίδα www.diatrofi-kefalonia.com συμμορφώνεται με τις οδηγίες της Κοινοπραξίας για τον Παγκόσμιο Ιστό W3C HTML5 καθώς και με τις οδηγίες για την Προσβασιμότητα του Περιεχομένου του Ιστού 2.0 WCAG 2.0 WAI-AA. (Web Content Accessibility Guidelines 2.0 Web Accessibility Initiative Level AA).

Προκειμένου να διευκολυνθούν τα άτομα με αναπηρία που χρησιμοποιούν ειδικές υποστηρικτικές τεχνολογίες, η ιστοσελίδα συμπεριλαμβάνει μηχανισμό υποβοήθησης για την πλοήγηση χρηστών με αναπηρία. Τα βοηθήματα πλοήγησης είναι διαθέσιμα μέσω του εικονιδίου για ΑΜΕΑ αριστερά της ιστοσελίδας.

ΑΜΕΑ χαρακτηριστικά:

 

- Responsive σχεδιασμός και βελτιστοποίηση ιστοσελίδας:

Κατασκευή της ιστοσελίδας σύμφωνα με τα πρότυπα της Κοινοπραξίας για τον Παγκόσμιο Ιστό W3C HTML5 ώστε να επιτευχθεί η μέγιστη συμβατότητα με διαφορετικούς περιηγητές και συσκευές.

Responsive σχεδιασμός ώστε να προσαρμόζεται καταλλήλως η ιστοσελίδα, ανάλογα με τη συσκευή ή/και την ανάλυση οθόνης του εκάστοτε χρήστη.

Βελτιστοποίηση των γραφικών αντικειμένων της ιστοσελίδας (φωτογραφίες, γραφικά κ.λπ.) αλλά και του κώδικα της με τεχνικές υπερσυμπίεσης ώστε να διασφαλιστεί το ταχύτερο δυνατό φόρτωμά της.

 

- Αύξηση και μείωση του μεγέθους της γραμματοσειράς:

Για να αυξήσετε το μέγεθος της γραμματοσειράς στα κείμενα της ιστοσελίδας πατήστε πάνω στην επιλογή «Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς».

Για να μειώσετε το μέγεθος της γραμματοσειράς στα κείμενα της ιστοσελίδας πατήστε πάνω στην επιλογή «Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς».

Για να επαναφέρετε στο κανονικό το μέγεθος της γραμματοσειράς στα κείμενα της ιστοσελίδας πατήστε πάνω στο «Επαναφορά μεγέθους γραμματοσειράς».

 

- Αλλαγή Αντίθεσης:

Επιλέξτε μεταξύ Φωτεινής, Σκοτεινής ή Ασπρόμαυρης αντίθεσης.

Για να επαναφέρετε στο κανονικό την αντίθεση πατήστε πάνω στην επιλογή «Επαναφορά Αντίθεσης».

 

- Υπογράμμιση κειμένου συνδέσμων:

Ενεργοποιήστε ή απενεργοποιήστε την υπογράμμιση κειμένου συνδέσμων πατώντας πάνω στην επιλογή «Υπογράμμιση κειμένου συνδέσμων».