διατροφή | Κεφαλονιά
Ο κύκλος της ζωής

images

 


Φαντάζομαι ότι βρίσκεστε στην εβδομάδα της προσαρμογής, μετά από νηστεία, φαγοπότι γλυκάκια και όχι μόνο. Τώρα όμως δεν υπάρχει κάποιος άλλος σταθμός πριν την έξοδο μας προς τις παραλίες... Και σκέφτεστε τί μπορώ να κάνω για να χάσω αυτά τα κιλά που μου δυσκολεύουν τη ζωή τον τελευταίο καιρό..Δίαιτα? να πάρω τα βουνά και να τρέχω? Να μην ξαναφάω ποτέ?! ώρες ατελείωτου ιδρώτα στα γυμναστήρια? Ή μήπως να προτιμήσω αυτά τα θαυματουργά κοκτέιλ για επίπεδη κοιλιά και γλουτούς σφιχτούς χωρίς κυτταρίτιδα.
Ή αυτούς τους φυσικούς λιποδιαλύτες <εξωτικά βότανα, αφρικανικά μάνγκο, πολύχρωμους καφέδες ή μάλλον όχι πολύχρωμοι, συνήθως είναι πράσινοι>...
Κατ’αρχήν ψυχραιμία. Η συμβουλή μου είναι μικρούς στόχους την φορά για να τους πετυχαίνουμε. Αθροιστικά θα φτάσουμε και στον τελικό. Τα πάντα είναι θέμα ισορροπίας και όχι υπερβολών. Το νησάκι μας σιγά σιγά γίνεται ένας μικρός παράδεισος και πάλι, μετά από την μονοτονία του χειμώνα... Άρα η ψυχολογία είναι σύμμαχος στην προσπάθεια μας για απώλεια βάρους. Σύμμαχοι επίσης είναι και τα διάφορα φρούτα και λαχανικά που θα εμφανίζονται ένα ένα τώρα πια με μεγάλη ποικιλία.
Θωρακιστείτε λοιπόν με φρέσκα φρούτα και λαχανικά, πίνετε άφθονο νεράκι, φάτε ένα κυρίως γεύμα την ημέρα με μια μερίδα άπαχης ή ημι-άπαχης πρωτείνης και κάτι ελαφρύ το βράδυ. Αναρίθμητες μελέτες κάνουν λόγο για τη σημασία του πρωινού γεύματος... εκμεταλλευτείτε το και μην βγείτε από το σπίτι εάν δεν πάρετε μια μερίδα γαλακτοκομικού, σύνθετους υδατάνθρακες και κάποιο φρούτο.
Μην ξεχνάτε τα ενδιάμεσα σνακ με βασιλιά όλων ...τους ωμούς και ανάλατους ξηρούς καρπούς μαζί με κάποιο φρούτο.
Η καλή ενυδάτωση μας ομορφαίνει και μας λεπταίνει... ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΔΙΨΑΣΕΤΕ..είναι πλέον αργά. Όπως επίσης και ο βαθύς ύπνος.. Ο κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός. Έτσι κάποιος μπορεί να είναι ξεκούραστος στις 5 ώρες και κάποιος στις 9.


Γενικότερα μάθετε να ακούτε και να σέβεστε το σώμα σας!!!

Last but not least:


Κάντε καθημερινά αερόβια άσκηση οργανωμένη ή μη μορφή...< πεζοπορίες, ποδήλατο, κολύμπι (γιατί όχι), κ.α. Οι ρακέτες στην άμμο ενδείκνυνται, εάν δεν θέλουμε να ‘βουτήξουμε’ ακόμη.. Θα εγκλιματιστούμε με το υγρό στοιχείο και θα πάρουμε και χρώμα... Το σημαντικότερο είναι να σας είναι ευχάριστη η δραστηριότητα και να μην γίνεται αναγκαστικά...
Αφήστε λοιπόν τις υπερβολές και τις εύκολες λύσεις (διότι δεν είναι καν λύσεις) στην άκρη, προμηθευτείτε τα απαραίτητα, δίοτι ο σωστός προγραμματισμός είναι το α και το ω, συζητείστε ειλικρινά με τον εαυτό σας τί πραγματικά θα σας ικανοποιήσει, αφήστε απ’εξω τις αρνητικές σκέψεις και οραματιστείτε μια ιδανική κατάσταση για εσάς!
Εγώ απλά εύχομαι να είναι μια ουσιαστική προσπάθεια για μια ζωή και όχι άλλη μια επίπονη προσπάθεια για να βγούμε στην παραλία!
Καλό καλοκαιράκι!